X Autentificare
Creeaza un cont Ti-ai uitat parola?
Shogun

Shogun online subtitrat

Premiera: 15 septembrie 1980SERIAL INCHEIAT

Vezi Acum Shogun 1980 Online Subtitrat in romana calitate HD. Shogun este un serial lansat pe 15 septembrie 1980 de aventura, drama, istoric super! Vezi acum online gratuit!

Creator

Actori

Orson Welles isNarrator
Orson Welles
Narrator
Vladek Sheybal isCaptain Ferriera
Vladek Sheybal
Captain Ferriera
Michael Hordern isFriar Domingo
Michael Hordern
Friar Domingo
George Innes isJohann Vinck
George Innes
Johann Vinck
Damien Thomas isFather Alvito
Damien Thomas
Father Alvito
Hideo Takamatsu isLord Buntarō
Hideo Takamatsu
Lord Buntarō
Leon Lissek isFather Sebastio
Leon Lissek
Father Sebastio

Descriere Shogun

Filmul reprezinta adaptarea dupa romanul omonim al lui James Clavell; este povestea echipajului unei corabii care ajunge pentru prima data in Japonia secolului XVII. Dupa ce corabia sa, Erasmus, esueaza pe coasta nipona, capitanul John Blackhorne trebuie sa-si apere originea sa britanica, in defavoarea comerciantilor si misionarilor portughezi, pe care ii dispretuieste si sa se adapteze culturii cu totul straine a japonezilor. Catolicismul bine inradacinat din Japonia il pune pe Blackthorne – un protestant, pe o treapta nefavorabila, insa totodata ii atrage atentia stapanului Toranaga. Deja un influent general, Toranaga aspira, ca multi altii la titlul de Shogun. Intre cei doi se infiripa o stranie alianta. Pentru a-l ajuta pe englez, Toranaga ii face cunostinta cu doamna Mariko care sa intermedieze convorbirile dintre cei doi si sa-l ajute pe Balckthorne in a invata limba japoneza. Capitanul se indragosteste curand de frumoasa Mariko, insa relatia lor este sortita pieirii, caci ea este promisa deja unui alt barbat. In final, Mariko se ucide pentru a-i salva viata lui Blackthorne, in timpul unui atac dusman asupra lui Toranaga, iar corabia acestuia este arsa. Generalul iese insa victorios, castigand shogunatul.

Scena finala il infatiseaza pe Blackthorne supraveghind constructia noii sale corabii, hotarat sa se intorca in tara sa. Este insa sub observatia continua a lui Toranaga, tainic raspunzator de arderea corabiei si de cele viitoare, intrucat crede ca cea care l-a adus pe Blackthorne in Japonia este karma, fiind destinat sa nu mai paraseasca nicicand taramurile nipone.

Titlu originalShōgun
Data lansariiSep. 15, 1980

Lista episoade

1Sezonul 1

(1) comentariu

Lasa un comentariu