X Autentificare
Login/Register with Facebook

sau

Creeaza un cont Ti-ai uitat parola?
HDPlay
Wings of Desire

Wings of Desire 1987 Online Subtitrat

Premiera: 17 mai 1987

Vezi Acum Wings of Desire 1987 Online Subtitrat in romana calitate HD. Wings of Desire este un film lansat in 1987 de drama, fantastic, romantic super!
Vezi acum online gratuit!

Director

Wim Wenders
Director

Actori

Peter Falk isPeter Falk
Peter Falk
Peter Falk
Hans Martin Stier isThe dying man
Hans Martin Stier
The dying man
Elmar Wilms isThe sad man
Elmar Wilms
The sad man
Nick Cave isHimself - Nick Cave and The Bad Seeds
Nick Cave
Himself - Nick Cave and The Bad Seeds
Chick Ortega isIm Zirkus - Der Schlagzeuger
Chick Ortega
Im Zirkus - Der Schlagzeuger

Descriere Wings of Desire

Der Himmel über Berlin – Cerul Deasupra Berlinului – Un înger care supraveghează activitatea oamenilor se îndrăgostește de un muritor. Acum dorința cea mai mare a îngerului este să devină muritor pentru a putea fi cu persoana iubită.

Somptuoasa fantezie a lui Wim Wenders, pe un scenariu scris impreuna cu Peter Handke, este o poveste despre impartirea Berlinului, despre efectele Holocaustului si despre frumusetea ireductibila a vietii, si un mod de a exprima alegerea indrazneata intre doua lumi — cea a oamenilor si cea a nevazutilor lor ingeri protectori — prin intermediul personajului Damiel (Bruno Ganz), un inger care se indragosteste de o muritoare. Un film de atmosfera, elegiac si calm. “Cerul deasupra Berlinului” a fost elogiat de critici si a obtinut numeroase premii, intre care premiul pentru regie la Festivaltd de la Cannes.

Ca si in clasicul film at lui Michael Powell si Emeric Pressburger “O chestiune de viata si de moarte” (1946), raiul lui Wenders este zugravit in alb-negru, in timp ce lumea oamenilor tasneste pe ecran in culori vii, in imaginile superbe semnate de legendarul director de imagine Henri Alekan, cel care a filmat si “Frumoasa si bestia” (1946) de Jean Cocteau. Sus pe cladiri sau pe umerii statuilor, ingerii privesc. In trenciuri si cu zambete de Mona Lisa, ei pot fi vazuti doar de copii si de orbii care le simt prezenta. Ingerii vad totul, simt totul si deci vin in preajma muritorilor in momente de tulburare, frecventand dormitoarele singuratice, bibliotecile si scenele accidentelor. Desi incapabili sa influenteze actiunile oamenilor, ingerii pot aduce o raza de speranta acolo unde inainte nu era decat intuneric.

Titlu originalDer Himmel über Berlin
Nota IMDb8.1 din 54,772 voturi

Lasa un comentariu