X Autentificare
Login/Register with Facebook

sau

Creeaza un cont Ti-ai uitat parola?
HDPlay
Michael Collins

Michael Collins 1996 Online Subtitrat

Premiera: 25 octombrie 1996

Vezi Acum Michael Collins 1996 Online Subtitrat in romana calitate HD. Michael Collins este un film lansat in 1996 de biografic, drama, thriller super!
Vezi acum online gratuit!

Director

Neil Jordan
Director

Actori

Liam Neeson isMichael Collins
Liam Neeson
Michael Collins
Aidan Quinn isHarry Roland
Aidan Quinn
Harry Roland
Stephen Rea isNed Broy
Stephen Rea
Ned Broy
Alan Rickman isEamon de Valera
Alan Rickman
Eamon de Valera
Julia Roberts isKitty Kiernan
Julia Roberts
Kitty Kiernan
Ian Hart isJoe O`Reilly
Ian Hart
Joe O`Reilly
Brendan Gleeson isLiam Tobin
Brendan Gleeson
Liam Tobin
Stuart Graham isTom Cullen
Stuart Graham
Tom Cullen

Descriere Michael Collins

Momentele de celebritate și decăderea uneia dintre cele mai importante figuri din istoria Irlandei, care a luptat pentru independența acestui stat, sunt magistral surprinse în filmul lui Neil Jordan. Scenariul merge pe firul istoriei, surprinzând evoluția pesonajului încă din anul 1916, când un grup de irlandezi a asediat Oficiul Poștal General din Dublin pentru șase zile. Când autoritățile britanice i-au prins pe rebeli, doar unul dintre ei a reușit să scape de la moarte, De Valera, deoarece era cetățean american de origine irlandeză. Unul dintre cei care au participat la asediu este Michael Collins, care decide să lupte împotriva englezilor cu orice riscuri. Împreună cu cel mai bun prieten al său, Harry Boland, organizează o grupare numită Voluntarii Irlandezi, care este o combinație între o grupare de guerilă și una de spionaj, care își trimite spioni în Marea Britanie pentru a fi la curent cu planurile englezilor privind Irlanda.

Când Collins se îndrăgostește de prietena lui Boland, Kitty Kiernan, interpretată de Julia Roberts, relațiile dintre cei doi prieteni devin tensionate, iar destinul lui Collins se schimbă în mod dramatic.

Filmul este una dintre cele mai reușite transpuneri cinematografice a unor momente importante din istoria unei națiuni, criticii de film din lumea întreagă apreciind această producție, care a fost nominalizată la două premii Oscar.

Titlu originalMichael Collins
Nota IMDb7.2 din 26,808 voturi

Lasa un comentariu