X Autentificare
Login/Register with Facebook

sau

Creeaza un cont Ti-ai uitat parola?
HDPlay
Cool Hand Luke

Cool Hand Luke 1967 Online Subtitrat

Premiera: 22 iunie 1967
Gen: ,

Vezi Acum Cool Hand Luke 1967 Online Subtitrat in romana calitate HD. Cool Hand Luke este un film lansat in 1967 de crima, drama super!
Vezi acum online gratuit!

Director

Actori

Paul Newman isLuke Jackson
Paul Newman
Luke Jackson
Luke Askew isBoss Paul
Luke Askew
Boss Paul
Morgan Woodward isBoss Godfrey
Morgan Woodward
Boss Godfrey
Dennis Hopper isBabalugats
Dennis Hopper
Babalugats
Robert Drivas isLoudmouth Steve
Robert Drivas
Loudmouth Steve

Descriere Cool Hand Luke

Luke, mână rece – Film distins cu Oscarul pentru cel mai bun rol masculin secundar, acordat actorului George Kennedy, si nominalizat la inca trei categorii importante. Ecranizarea romanului lui Donn Pearce, care si-a adaptat singur cartea pentru ecran. Luke Jackson e condamnat la doi ani de inchisoare pentru devastarea proprietatii publice, in stare de avansata ebrietate. Ajuns la locul de pedeapsa, rebelul Luke isi face o reputatie de dur si starneste ura lui Dragline, recunoscut ca sef al prizonierilor. Dupa o confruntare directa, cei doi se imprietenesc si se sustin reciproc in fata oficialitatilor, declansand o serie intreaga de acte de nesupunere si sfidare. A ramas de referinta scena in care toti prizonierii se amuza cand Luke pariaza ca poate manca 50 de oua fierte tari intr-o ora. Iata insa ca, dupa ce-l viziteaza o data la inchisoare, mama lui Luke moare, iar acesta evadeaza si este prins de doua ori, transformandu-se intr-un fel de erou al condamnatilor. Un film ce pune problema revizuirii sistemului penitenciar american.

Film-cult despre libertatea individului și despre limite, cu o serie de scene antologice (vezi mâncatul ouălor), frate bun cu „Papillon”-ul lui Steve McQueen, Luke îi dă șansa lui Paul Newman să se reabiliteze după eșecul cu „Cortina sfâșiată”.

„Seducător film al spațiilor concentraționare, cu compoziții interpretative de mare forță expresivă. (…) Secvență rapel: descoperirea potențialului bucuriei muncii în scena turnării nisipului pe asfaltul încins.” – Tudor Caranfil – 2002 (Dicționar universal de filme)

Oscar pentru rol secundar masculin (George Kennedy).

Titlu originalCool Hand Luke
Nota IMDb8.1 din 142,196 voturi

Lasa un comentariu