X Autentificare
Creeaza un cont Ti-ai uitat parola?
HDPlay
loading...
The Cabinet of Dr. Caligari

The Cabinet of Dr. Caligari 1920 Online Subtitrat

Premiera: 25 februarie 1920

Vezi Acum The Cabinet of Dr. Caligari 1920 Online Subtitrat in romana calitate HD. The Cabinet of Dr. Caligari este un film lansat in 1920 de fantastic, horror, mister super!
Vezi acum online gratuit!

Director

Robert Wiene
Director

Actori

Werner Krauss isDr. Caligari
Werner Krauss
Dr. Caligari
Lil Dagover isJane Olsen
Lil Dagover
Jane Olsen
Hans Heinrich von Twardowski isAlan (as Hans Heinrich v. Twardowski)
Hans Heinrich von Twardowski
Alan (as Hans Heinrich v. Twardowski)
Henri Peters-Arnolds isYoung Doctor (uncredited)
Henri Peters-Arnolds
Young Doctor (uncredited)
Rudolf Klein-Rogge isCriminal (uncredited)
Rudolf Klein-Rogge
Criminal (uncredited)
Hans Lanser-Rudolf isOld Man (uncredited)
Hans Lanser-Rudolf
Old Man (uncredited)
Ludwig Rex isMurderer (uncredited)
Ludwig Rex
Murderer (uncredited)

Descriere The Cabinet of Dr. Caligari

Das Cabinet des Dr. Caligari – Cabinetul doctorului Caligari – „Expresionismul în film cunoaște mai multe etape până la expresionismul total în care fizionomia și mimica obiectelor este tot atât de vie și demonică asemeni omului din film.” – Bela Balazs – 1947 (Arta filmului)

Capodopera a expresionismului german, e un film considerat de criticii de arta cu totul singular in istoria cinematografului la aceea vreme. Este povestea unui somnambul ce se lasa condus, fara voia sa, ca un automat, de o vointa straina care, in final il conduce la crima. Stilizarea tipic curentului expresionist, in care apar permanent deformari de perspectiva, efecte de lumina originale, de cele mai multe ori pictate direct pe decor, un machiaj excesiv al interpretilor pentru a induce spaima, oroare si frica constituie un inceput intr-o unitate omogena din punct de vedere artistic a filmelor hororr de astazi.

Eroul principal, interpretat de Werner Kraus constituie „primul tip tragic” ,in intregime ,constituit si creat de cinematograf si este un amestec de spirit, cruzime, neliniste, teama, oroare…

Vazut in perspectiva sec.XXI cand filmele de acest gen invadeaza salile de cinematograf , poate fi considerat naiv, copilaresc si simplu dar constituie un inceput, un prim pas spre ce avea sa urmeze.

Titlu original Das Cabinet des Dr. Caligari
Nota IMDb 8.1 din 44,847 voturi

Lasa un comentariu